Wołowina

Data: 10/10/2019 Godzina rozpoczęcia: 18:00 Prowadzący: Artur Wesoły
Tym razem w roli głównej wołowina. Zajęcia poprowadzi Artur Wesoły. Na zajęciach poznacie różne rodzaje wołowiny, poszczególne części tuszy wołowej oraz dowiecie się jak je przygotowywać. Dowiecie się gdzie kupować dobrej jakości wołowinę i na co zwracać uwagę kupując ją. Nauczycie się kroić, doprawiać, marynować, smażyć, piec i grillować. W programie prawdziwe klasyki: wołowina po burgundzku z maślanym puree ziemniaczanym; siekany tatar wołowy z chlebowymi chipsami, piklowaną cebulą, ogórkiem, domowy ziołowym majonezem i musztardą francuską; domowy pieczony chleb jako dodatek do tatara; stek z rostbefu z sosem bearnaise z pieczonymi warzywami okopowymi z razową kruszonką i konfiturą z czerwonej cebuli z tymiankiem; tagliata z antrykotu na sałacie z burakiem i miodowo-musztardowym dressingiem; burger wołowy z maślaną bułką z czarnuszką, świeżymi warzywami, chutneyem pomidorowo-paprykowym. Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczna, sezonowa lemoniada.
Rejestracja

Informacje o wydarzeniu:

Wołowina
Data wydarzenia:

Cena: 150 zł
Godzina: 2019-04-04 18:00:00
Czas trwania: 2 h
Prowadzący: Artur Wesoły


Weź udział w warsztatach

Realizacja zaproszenia

Standardowa rejestracja

Podsumowanie zamówienia:

PLN
PLN

2-gi uczestnik

3-ci uczestnik

4-ty uczestnik

Sposób płatności

Zgody i oświadczenia

Zgoda na przetwarzanie wizerunku

Zmienne i metadane ukryte